Je bekijkt nu Ons slaapavontuur in Thailand

Ons slaapavontuur in Thailand

Gosia is 34 en woont met haar man en dochtertje Cleo (1 jaar) in Bangkok. Ze heeft een webwinkel opgestart met handgemaakte producten uit Thailand, https://www.lamkaartisanstore.com/  . Je kan haar exotische belevenissen ook volgen op Instagram @treasurista_. Gosia heeft met de slaapgidsen van Snuggles & Dreams geweldige resultaten geboekt.

Hoe het allemaal begon…

Ik schrijf deze gastblog op de dag van Cleo’s eerste verjaardag – het meest avontuurlijke jaar uit ons leven zit erop! Ik werd zwanger toen we anderhalf jaar in Bangkok woonden en ik nog niets wist over bevallen of moederschap in Thailand. Gelukkig is de medische zorg hier tiptop en had ik, naast mijn man, ook een doula die me zou begeleiden bij mijn natuurlijke bevalling. Dat was echter buiten Cleo gerekend, die al op 37 weken met ons wou kennismaken en met een spoedkeizersnede ter wereld kwam!
Alles verliep echter goed, we werden in de watten gelegd in het ziekenhuis en ook de borstvoeding kwam zonder problemen op gang. We waren in de zevende hemel met onze “Bangkok-baby”!

Op onze tanden bijten met de 4 maanden slaapregressie

Eenmaal thuis bleven we verder drijven op onze roze wolk. Cleo was, op een huilmomentje hier en daar, geen moeilijke baby. De enige uitdaging was de Thaise hitte! April, Cleo’s geboortemaand, is hier putje zomer. Een rustige wandeling met je baby in de buggy zit er niet in, ook omdat voetpaden in Bangkok zo goed als onbestaande zijn.
Wat slaap betrof, begon Cleo steeds langere stukken te slapen ‘s nachts, wat ons hoopvol stemde. Tot ze op zo’n 3 maanden plots elk uur wakker werd! Dit bleek niet zomaar één slechte nacht te zijn, maar duurde weken aan een stuk. Onze baby bleek volop in de befaamde 4 maanden slaapregressie te zitten!

Oplossingen zoeken in Thaïse context

Het slaapgebrek begon zijn tol te eisen. Ik besloot toen om aan “co-sleeping” te doen, en samen met Cleo te slapen. Dit was in lijn met de Thaise gewoonte: ouders slapen hier bij hun kinderen tot deze 4 à 5 jaar oud zijn. Men gelooft dat dit hen warmte en geborgenheid biedt, wat ze tot goedhartige volwassenen zal maken.
Ik besloot eerder aan co-sleeping te doen uit praktische overwegingen. Zo moest ik niet elke keer uit bed om Cleo te voeden, en werd ze ook niet wakker als ik ze terug in haar bedje legde. In deze periode was ze ook heel afgeleid en actief overdag, en haalde ze haar voeding in ‘s nachts.

Nood aan een andere aanpak

Een tijdlang werkte co-sleeping goed voor ons gezinnetje. Tot Cleo groter en beweeglijker werd en mij letterlijk uit mijn slaap schopte! Toen Cleo bijna 6 maanden was, besloten we dat het stilletjes aan tijd werd om haar in haar eigen kamertje te laten slapen. Ik wilde ook graag meer structuur in onze dag brengen, wat dutjes en eten betrof.
Maar hoe begin je hieraan? Lokaal advies zoeken was uit den boze, in Thailand gelooft men over het algemeen niet in slaaptraining. Thais gaan eerder mee ‘met de flow’ en zoals eerder vermeld is samen slapen hier de norm.
Via Instagram kwam ik Snuggles&Dreams tegen en ontdekte ik voor het eerst het concept van sleep coaching. Mijn nieuwsgierigheid was meteen geprikkeld!

Aan de slag met de slaapgids

Op een dag hakte ik de knoop door en kocht ik één van de slaapgidsen aan. Een beslissing die ik iedereen kan aanraden die met slaap-issues zit!
Wat ons ongelooflijk goed heeft geholpen, was het vinden van het juiste dagschema. Dankzij de gids kwam ik op de juiste wakker- en duttijden voor Cleo en dat was goud waard. Ik vond het ook handig om te weten wanneer de voedingen in te plannen, eenmaal ze goed weg was met vast voedsel.
Het juiste dagritme vinden was voor ons niet alleen heel fijn overdag, maar legde ook de basis voor onze nachtrust. Ik ben weliswaar langer borstvoeding blijven geven ‘s nachts dan in de gids aangegeven stond, maar daar ben ik gewoon mijn eigen gevoel in gevolgd. Toen Cleo 10 maanden oud was werd ze nog maar één keer wakker om gevoed te worden, op 11 maanden sliep ze uit zichzelf de hele nacht door. Ik ben er zeker van dat haar goede dagritme daarvoor heeft gezorgd en dat maakt de slaapgidsen van Snuggles&Dreams van onschatbare waarde!

Liefs uit Bangkok,
Gosia

Wil jij ook graag zelfstandig aan de slag met de slaapgidsen van Snuggles & Dreams? Bekijk dan hier het aanbod!

Geef een antwoord