FAQ Persoonlijk traject

Het kan erg overweldigend zijn om je baby de juiste slaapgewoontes aan te leren. Het is een proces van vallen en weer opstaan, van experimenteren, leren en vooral optimaliseren. Je doet wat goed voelt, past toe wat je denkt te weten over kinderen en slaap en luistert naar (goedbedoelde) adviezen van anderen. Ondertussen loop je tegen steeds meer frustratie en minder slaap aan. Een slaapcoach ondersteunt je in deze fase waarin je goede slaappatronen voor jouw kindje ontwikkelt. Samen brengen we de gezinssituatie in kaart en wordt er een persoonlijk plan gemaakt om je te begeleiden in dit traject. Als slaapcoach kijken wij verder dan alleen de slaappatronen van jouw kind. Wij verdiepen ons ook in de dagelijkse routine, de voeding, bedtijd en het ritme om tot het beste eindresultaat te komen: voldoende rust voor het hele gezin.

Wanneer je hebt besloten om te willen samenwerken met ons als gecertificeerd slaapcoaches, sturen wij jou een vragenlijst toe over jouw kind. Deze vragenlijst helpt ons om een goede analyse te maken van de gezinssituatie. Vervolgens stellen wij een gepersonaliseerd slaapplan op voor jouw kind dat aansluit bij jullie manier van opvoeden. Wij geloven niet in een one size fits all– aanpak als het gaat om slaaptrainingen. Wel vertrouwen wij op jouw moederhart en de wil om het beste met je kindje voor te hebben. Wij zullen je dagelijks (ook in het weekend) begeleiden om tot de meest doeltreffende aanpak te komen, zodat je mag genieten van de beste resultaten: de impact van genoeg slaap voor jouw gezin.

Ja. Onze gemiddelde wachtlijst is 3 weken, dit kan soms oplopen tot 4, soms kan je geluk hebben dat een opstart na 2 weken mogelijk is. Een opstart voor slaapcoaching vindt steeds plaats op een vrijdagavond. 

Vanaf de leeftijd van 4 maanden kan er met ons samengewerkt worden voor een persoonlijk traject. Vanaf die leeftijd zijn baby’s neurologisch in staat om het slapen echt onder de knie te krijgen. Voor die leeftijd raden we het boek “slaap baby slaap” of de slaapgids voor newborns aan om aan de basis rond slaap te werken zodat er  hopelijk nooit hoeft geslaaptraind te worden! 

Neen! Wij hebben veel uiteenlopende technieken bestudeerd om jouw baby gezonde slaapgewoontes aan te leren. Wij werken ook niet met de “cry it out” methode. Wij zullen met je meedenken welk advies het beste past bij jouw gezin, maar jij beslist welke techniek aansluit bij jouw wensen en opvoeding. Houd er wel rekening mee dat voor kinderen in deze levensfase huilen een communicatie uiting is en dat in elke slaaptraining gehuil voor kan komen. Het aanleren van nieuwe gewoontes kost wat doorzettingsvermogen, maar we maken van een wanhopige, gefrustreerde en uitgebluste situatie door slapeloze nachten verleden tijd. 

Ja, maar het hangt af van verschillende factoren. Denk onder andere aan de leeftijd en het gewicht van de baby. Biologisch gezien heeft een baby na 9 maanden geen nachtvoeding meer nodig. Heeft jouw baby een gezond gewicht, eet hij/zij overdag voldoende en heeft de baby geen honger meer na het ontbreken van de nachtvoedingen? Dan kunnen we eraan werken om de baby door te laten slapen zonder voeding. Voor die leeftijd werken we dan aan goede nachten met nog 1 of 2 nachtvoedingen, maar vooral ook aan een goede balans in de dagen en nachten. Samen bespreken we de gezinssituatie en de mogelijkheden. Ik help je er graag bij!

Met veel plezier en passie ondersteunen wij jouw gezin. Wij helpen jou en jouw kinderen heel graag. Misschien heeft jouw peuter een slaapregressie ervaren na de overstap van babybedje naar peuterbed? Of de baby vraagt ’s nachts om jouw aandacht terwijl je alleen maar kunt dromen over jouw bed. Als gecertificeerd slaapcoaches versterken wij graag jouw gezin met passende slaaptips, adviezen en inzichten op maat. Wij werken met al jouw kinderen (jonger dan 5 jaar). Stuur een bericht via het contactformulier om de mogelijkheden te bespreken, we hebben geen nacht meer te verliezen!

Absoluut! Voor tweelingen komt er een eenmalig supplement van €50 bij omdat het slaapplan uiteraard uitgebreider is alsook de opvolging van het slaaplog intensiever is dan bij 1 kindje. 

Natuurlijk hangt het exacte slaapproces af van de gekozen methode, de persoonlijkheid van het kind en het niveau van consistentie bij het toepassen van het slaapplan. Daardoor is niet precies te zeggen hoe lang een slaaptraining kan duren en wanneer je weer als gezin van nachtrust kunt genieten. Bij sommige kinderen zijn er na 48 uur geweldige resultaten behaald, terwijl bij andere kids meer tijd nodig is. Wij werken sowieso graag 2 weken samen met een gezin, in die tijd boeken we altijd geweldige vooruitgang, meestal zijn dan zelfs alle slaapdoelstellingen behaald. Soms kan het gebeuren dat de ouders nadien nog verder de laatste puntjes op i moeten zetten, maarw wij geven hierin dan nog alle tools en tips om dit zelfstandig tot een goed eind te brengen. 

De coaching start steeds op een vrijdagavond. Op die manier kan er in het weekend gefocust worden op de slaaptraining. Enkele dagen voor de opstart ontvang je van ons het gepersonaliseerde slaapplan en wordt er een consult ingepland om alles te overlopen voor de opstart. Het uur van dit consult wordt samen afgesproken.

Dit vormt absoluut geen probleem zolang de opvang betrokken kan worden bij de slaapcoaching. Ze hoeven geen slaaptrainingsmethodes toe te passen, echter wel de tijden voor de dutjes kunnen respecteren.

Een slaapplan valt of staat bij de mate van consistentie en inzet die ouders in de methode stoppen. Bij elke stap bieden wij de benodigde begeleiding om tot het gewenste resultaat te komen, zodat we met elkaar de successen daadwerkelijk boeken. Ouders die consistent durven zijn, krijgen bijna altijd de gewenste resultaten n.a.v. het slaapcoach traject. 

Slaapregressies komen bij elke baby voor, alleen heb je samen na een slaaptraining al gezonde slaapgewoontes aangeleerd. Blijf je consistent? Dan blijft de baby goed slapen. Na het beëindigen van de samenwerking, geef ik ook tips en tricks mee voor de komende maanden zodat je klaar bent om eventuele hobbels te trotseren.

Wij wonen in België, maar werken wereldwijd met Nederlandstalige gezinnen.  Alle hulp die we jullie geven, zal virtueel en telefonisch plaatsvinden zodat we snel kunnen schakelen om tot het gewenste resultaat te komen. Omdat er dagelijks contact is, is de aanpak erg persoonlijk. Wij zetten graag onze kennis en ervaring in om jouw gezin weer de welverdiende (nacht)rust te kunnen bieden. Daar gaan we voor!