FAQ Slaapgidsen & cursussen

Ja, de gidsen zijn allemaal enkel digitaal verkrijgbaar. Je kan ze indien gewenst wel afprinten. 

Het boek “Slaap, baby, slaap” is wel fysiek beschikbaar.

 

De gidsen zijn .pdf bestanden, deze kunnen dus niet via een e-reader gelezen worden. Je kan ze wel zo lezen op je telefoon of tablet.

Het boek is uitgebreider dan de slaapgids voor newborns en is gericht naar ouders van een pasgeboren baby of ouders in spé om zich goed te informeren over het slaapgedrag van baby’s om slaapproblemen vooral te voorkomen.

De slaapgidsen en online cursussen zijn vooral aangewezen wanneer er reeds slaapproblemen zijn of voor ouders die liever de informatie heel beknopt en praktisch krijgen via video’s i.p.v. een boek te lezen.

Mijn boek is erg uitgebreid dus daarmee heb je al all handvatten wat betreft de slaaptraining. Wil je nadien graag up to date blijven wat betreft de routine van je kindje, dan adviseer ik je graag mijn routinegids of dutjesgids.

Loop je toch ergens specifiek tegenaan en heb je mijn boek reeds gelezen? Dan adviseer ik eerder een losse consultatie of een persoonlijk traject zodat we jou hierin kunnen adviseren. De slaapgidsen op basis van leeftijd gaan mogelijks te veel herhaling vormen waardoor ik niet kan garanderen dat je hiermee voldoende geholpen gaat worden.

In de videocursussen zitten de gidsen ook in, maar deze werden aangevuld met video’s en andere content zoals checklists. Daarnaast krijg je ook toegang tot de besloten Facebook groep  waarin je ook meer dan 7 uur aan opgenomen Q&A’s vindt.

In de omschrijving van elke slaapgids/videocursus staat vanaf welke leeftijd hij minimaal van toepassing is. Ik raad aan om hiermee rekening te houden, de slaapgidsen werden bewust per leeftijd geschreven omdat er telkens in die leeftijdscategorieën grote mijlpalen plaatsvinden die de slaap kunnen beïnvloeden.

Vanaf 6 maanden. De slaapgids zal helpen tot de leeftijd van 4-5 jaar, maar vanaf 3 jaar is het beter om met de slaapgids/videocursus voor kleuters aan de slag te gaan omdat je dan vaak een totaaloplossing nodig hebt wanneer het vroeg wakker worden al eventjes aansleept.

De slaapgids of videocursus voor vroege vogels raad ik enkel aan indien je kind verder prima slaapt. Indien de dutjes nog stroef lopen of de nachten nog erg onderbroken zijn, raad ik de slaapgids of videocursus op basis van leeftijd aan. Wellicht is het vroeg wakker worden een probleem in de routine dat vanzelf opgelost zal geraken wanneer je ook aan de andere elementen gaat sleutelen.

Neen, vanaf de slaapgids 4-9 maanden/online cursus 0-9 maanden is het de bedoeling dat je met 1 slaapgids/cursus je kind een goed dag- en nachtritme aanleert. Informatie rond slaapregressies op latere leeftijd kan je op de blog terugvinden. Het kan echter wel handig zijn je slaapgids aan te vullen met de routinegids, zo heb je steeds alle info rond wakkertijden en dutjesovergangen bij de hand. In de videocursus zit de routinegids reeds inbegrepen!

Dat hangt af van de leeftijd. het doel is om de baby te leren zijn slaapcycli zelfstandig aan elkaar te linken. Bij jonge baby’s is het perfect normaal dat ze nog wakker worden voor een nachtvoeding. Afhankelijk van de leeftijd kunnen dat er nog 1 of 2 zijn. Vanaf 9 maanden raad ik wel aan om de nachtvoedingen volledig af te bouwen en te werken aan doorslapen zonder nachtvoedingen.

Nee! Ik heb veel uiteenlopende technieken bestudeerd om jouw baby gezonde slaapgewoontes aan te leren. In de slaapgidsen/videocursussen staan telkens verschillende methodes zodat je kan kiezen wat voor jullie het beste aanvoelt. Wenen hoort er bij slaaptraining steeds bij, maar het doel is steeds om die traantjes beperkt te houden en je mag als ouder steeds bij je kind blijven indien je dat graag wenst. In mijn praktijk werken we niet met de  “cry it out” methode.

Het is heel normaal dat je tijdens slaaptraining met vragen komt te zitten. Hier helpen wij je graag mee verder met een mailconsultatie of videoconsultatie. Zo krijgen we een goed beeld van de situatie en kunnen we gericht advies geven. Indien je lid bent van een videocursus, kan je altijd terecht in onze besloten Facebook voor vragen. Hier vind je ook meer dan 7 uur aan opgenomen Q&A’s.

Absoluut! Ik raad aan om tweelingen dezelfde routine te laten volgen, ze mogen ook samen blijven slapen in dezelfde kamer tijdens de slaaptraining. De slaapgidsen en videocursussen op basis van leeftijd zullen je kunnen helpen een goed dag-en nachtritme te vinden. 

De slaapgidsen en videocursussen op basis van leeftijd geven informatie over alles wat betreft slaap en routine, je kan hier dus ook mee aan de slag voor de dutjes.

Neen. De gezinnen waar we mee samenwerken in persoonlijke trajecten hoeven dit ook niet te doen. Wel raden wij aan om enkele dagen zonder afleidingen aan de slag te gaan, wat meestal het beste lukt in het weekend, alvorens de routine van opvang terug opgenomen wordt. Het is ook belangrijk dat de opvang betrokken worden bij de slaaptraining wat betreft de tijdstippen en lengte van de dutjes. 

De slaapgidsen en videocursussen zijn gebaseerd op mijn ervaring met honderden baby’s, peuters en kleuters, echter kan er hierin geen rekening gehouden worden met elke specifieke situatie, anders zouden ze veel te lang zijn. Wanneer het erg stroef loopt, raad ik een losse consultatie aan zodat je gericht advies kan krijgen. Wees niet bang om extra hulp te vragen! Elke baby is uniek!

Slaapregressies kunnen helaas zelfs bij de beste slapers voorkomen. Het is belangrijk om op elke leeftijd een leeftijdsgebonden routine te volgen. Op de blog kan je heel wat tips & tricks rond slaapregressies terugvinden. Wanneer je al een slaapgids op basis van leeftijd hebt, raad ik aan om de routinegids aan te kopen zodat je zeker de juiste routine kan volgen voor je kind. Bij de videocursussen zit de routinegids inbegrepen.

Ouders die momenteel het bed delen met hun kind en dit graag wensen te blijven doen, zullen minder gebaat zijn met de slaapgidsen/videocursussen. Ze zullen wel helpen om een goed ritme te vinden, maar ik kan niet garanderen dat je kind zal leren beter te slapen in het ouderlijk bed. De kamer blijven delen met een eigen ledikantje voor de baby, kan uiteraard wel.

Ik vind het bijzonder fijn om gezinnen te helpen aan meer slaap en vind het dan ook leuk om de succesverhalen te horen. Een review kan steeds nagelaten worden onder de slaapgids/videocursus waar je mee aan de slag bent gegaan. Dat doet me steeds erg veel plezier! Dankjewel alvast!

Je krijgt onbeperkte toegang tot de (updates) van (slaap)gidsen. Maak een account aan via deze link. Je zal bij je downloads de (slaap)gids(en) vinden die je  hebt aangekocht. 

De Kajabi-app wordt enkel gebruikt voor de videocursussen. De slaapgidsen zijn dus apart. 

Ja. Het gaat om digitale bestanden die enkel digitaal gelezen kunnen worden op de tablet, telefoon of computer. Je kan de gidsen wel (laten) afprinten en inbinden indien gewenst. Let erop dat je ook een account aanmaakt waar je onbeperkt toegang kan hebben tot je aangekochte (slaap)gidsen en de gids eventueel ook op je computer opslaat. Meestal belandt deze in de ongewenste post en dit postvak wordt om de zoveel weken automatisch leeggehaald.

Het Europees Hof heeft eind 2019 beslist dat het doorverkopen van e-books verboden is. Dit omwille van het feit dat e-books niet verslijten en ze dus verschillende keren door dezelfde persoon doorverkocht kunnen worden wat nadelig is voor de oorspronkelijke auteur. Ook het doorsturen van de gidsen is hierdoor niet mogelijk. Bij de aankoop van de slaapgids dienen onze algemene voorwaarden verplicht te worden aangevinkt waarin dit ook staat uitgelegd. Op elke gids staat in de voetnoot automatisch de naam en het emailadres van de koper. Inbreuken hierop kunnen dus makkelijk vastgesteld worden waarna een procedure bij onze advocaat zal ingezet worden voor schadevergoeding vanwege misgelopen inkomsten. 

De videocursussen werken met een login, wanneer er verdachte login pogingen gebeuren, ontvangen we hiervan een melding en wordt er eveneens onderzocht of er een inbreuk werd gepleegd op onze algemene voorwaarden.

Voor (slaap)gidsen raad ik je aan om een account aan te maken via deze link. Hierin zal je onbeperkt toegang hebben tot je gidsen. Je kan ze ook altijd opslaan op je computer. 

Voor de videogidsen vraag je best een nieuw wachtwoord aan via deze link. Let erop dat de mail met de nieuwe login ook in je spam kan belanden.

Ben je de gids/cursus toch verloren? Dan kan je een mailtje sturen naar info@snugglesanddreams.com. Houd er rekening mee dat het 2 werkdagen kan duren voordat je een antwoord ontvangt.

Bij de aankoop van een (slaap)gids raden wij aan om meteen een account aan te maken (met hetzelfde e-mailadres waarmee je de aankoop deed) via onze website. De link zal je ook terugvinden in jouw bevestigingsmail. Toch niets ontvangen? Dan kan het zijn dat je per ongeluk een foutief emailadres doorgaf. Mail in dat geval naar info@snugglesanddreams.com.

Voor de videocursus ontvang je ook automatisch je login gegevens. Niets ontvangen? Vraag een nieuw wachtwoord aan via deze link.

Voor online cursussen gebruiken we het platform Kajabi. Je kan altijd inloggen met je inloggegevens via deze link: https://snugglesanddreams.mykajabi.com/login

Als je in het verleden al een online cursus aankocht, ontving je via mail je inloggegevens. Mocht je nadien terug een cursus aankopen, kan je terug inloggen met dezelfde gegevens. Geraak je niet ingelogd? Stuur een mailtje naar info@snugglesanddreams.com