FAQ Slaapgidsen

Het boek is uitgebreider dan de slaapgids voor newborns en is gericht naar ouders van een pasgeboren baby of ouders in spé om zich goed te informeren over het slaapgedrag van baby’s om slaapproblemen vooral te voorkomen.

De slaapgidsen en online platformen zijn vooral aangewezen wanneer er reeds slaapproblemen zijn of voor ouders die liever de informatie heel beknopt en praktisch krijgen via video’s ipv een boek te lezen.

In de online cursussen zitten de gidsen ook in, maar deze werden aangevuld met video’s en andere content zoals checklists en deze content wordt ook regelmatig aangevuld. Je hebt onbeperkt toegang tot de online cursussen met je eigen login gegevens. Een aanrader!

In de omschrijving van elke slaapgids staat vanaf welke leeftijd hij minimaal van toepassing is. Ik raad aan om hiermee rekening te houden, de slaapgidsen werden bewust per leeftijd geschreven omdat er telkens in die leeftijdscategorieën grote mijlpalen plaatsvinden die de slaap kunnen beïnvloeden.

Vanaf 6 maanden. De slaapgids zal helpen tot de leeftijd van 4-5 jaar, maar vanaf 3 jaar is het beter om met de slaapgids voor kleuters aan de slag te gaan omdat je dan vaak een totaaloplossing nodig hebt wanneer het vroeg wakker worden al eventjes aansleept.

De slaapgids/online cursus voor vroege vogels raad ik enkel aan indien je kind verder prima slaapt. Indien de dutjes nog stroef lopen of de nachten nog erg onderbroken zijn, raad ik de slaapgids of online cursus op basis van leeftijd aan. Wellicht is het vroeg wakker worden een probleem in de routine dat vanzelf opgelost zal geraken wanneer je ook aan de andere elementen gaat sleutelen.

Neen, vanaf de slaapgids 4-8 maanden is het de bedoeling dat je met 1 slaapgids je kind een goed dag-en nachtritme aanleert. Informatie rond slaapregressies op latere leeftijd kan je op de blog terugvinden. Het kan echter wel handig zijn zijn je slaapgids aan te vullen met de routinegids, zo heb je steeds alle info rond wakkertijden en dutjesovergangen bij de hand. In de online cursus zit de routinegids reeds inbegrepen!

Dat hangt af van de leeftijd. het doel is om de baby te leren zijn cycli zelfstandig aan elkaar te linken. Bij jonge baby’s is het perfect normaal dat ze nog wakker worden voor een nachtvoeding. Afhankelijk van de leeftijd kunnen dat er nog 1 of 2 zijn. Vanaf 9 maanden raad ik wel aan om de nachtvoedingen volledig af te bouwen en te werken aan doorslapen zonder nachtvoedingen.

Neen! Ik heb veel uiteenlopende technieken bestudeerd om jouw baby gezonde slaapgewoontes aan te leren. In de slaapgidsen staan telkens verschillende methodes zodat je kan kiezen wat voor jullie het beste aanvoelt. Wenen hoort er bij slaaptraining steeds bij, maar het doel is steeds om die traantjes beperkt te houden. In de praktijk werk ik nooit met de  “cry it out” methode.

Het is heel normaal dat je tijdens slaaptraining met vragen komt te zitten. Hier helpen wij je graag mee verder met een mailconsultatie. Zo krijgen we een goed beeld van de situatie en kunnen we gericht advies geven. Gratis advies krijgen via mail/sociale media is helaas niet mogelijk. 

Absoluut! Ik raad aan om tweelingen dezelfde routine te laten volgen, ze mogen ook samen blijven slapen in dezelfde kamer tijdens de slaaptraining. De slaapgidsen op basis van leeftijd zullen je kunnen helpen een goed dag-en nachtritme te vinden. 

De slaapgidsen en online cursussen geven informatie over alles wat betreft slaap en routine, je kan hier dus ook mee aan de slag voor de dutjes.

Neen. De gezinnen waar ik mee samenwerk in een persoonlijk traject hoeven dit ook niet te doen. Wel raad ik aan om enkele dagen zonder afleidingen aan de slag te gaan, wat meestal het beste lukt in het weekend, alvorens de routine van opvang terug opgenomen wordt. Het is ook belangrijk dat de opvang betrokken worden bij de slaaptraining wat betreft de tijdstippen en lenge van de dutjes. 

De slaapgidsen zijn algemene gidsen gebaseerd op mijn ervaring met honderden baby’s, echter kan er hierin geen rekening gehouden worden met elke specifieke situatie, anders zouden ze veel te lang zijn. Wanneer het erg stroef loopt, raad ik een mailconsultatie aan zodat je gericht advies kan krijgen. Wees niet bang om extra hulp te vragen! Elke baby is uniek!

Slaapregressies kunnen  helaas zelfs bij de beste slapers voorkomen. Het is belangrijk om op elke leeftijd een leeftijdsgebonden routine te volgen. Op de blog kan je heel wat tips & tricks rond slaapregressies terugvinden. Wanneer je al een slaapgids op basis van leeftijd hebt, raad ik aan om de routinegids aan te kopen zodat je zeker de juiste routine kan volgen voor je kind.

Ouders die momenteel het bed delen met hun kind en dit graag wensen te blijven doen, zullen minder gebaat zijn met de slaapgidsen. Ze zullen wel helpen om een goed ritme te vinden, maar ik kan niet garanderen dat je kind zal leren beter te slapen in het ouderlijk bed. De kamer blijven delen met een eigen ledikantje voor de baby, kan uiteraard wel.

Ik vind het bijzonder fijn om gezinnen te helpen aan meer slaap en vind het dan ook leuk om de succesverhalen te horen. Een review kan steeds nagelaten worden onder de slaapgids waar je mee aan de slag bent gegaan. Dat doet me steeds erg veel plezier! Dankjewel alvast!

Ja. Het gaat om digitale bestanden die enkel digitaal gelezen kunnen worden op de tablet, telefoon of computer. Je kan de gidsen wel (laten) afprinten en inbinden indien gewenst. Let erop dat je ze zeker tijdig op je computer opslaat aangezien het mailtje waarin de downloadlink staat, meestal in de ongewenste post belandt en dit postvak om de zoveel weken doorgaans automatisch wordt leeggehaald.

Het Europees Hof heeft eind 2019 beslist dat het doorverkopen van e-books verboden is. Dit omwille van het feit dat e-books niet verslijten en ze dus verschillende keren door dezelfde persoon doorverkocht kunnen worden wat nadelig is voor de oorspronkelijke auteur. Ook het doorsturen van de gidsen is hierdoor niet mogelijk. Bij de aankoop van de slaapgids dienen onze algemene voorwaarden verplicht te worden aangevinkt waarin dit ook staat uitgelegd. Op elke gids staat in de voetnoot automatisch de naam en het emailadres van de koper. Inbreuken hierop kunnen dus makkelijk vastgesteld worden waarna een procedure bij onze advocaat zal ingezet worden voor schadevergoeding vanwege misgelopen inkomsten.

Het is belangrijk dat je je slaapgids opslaat op je computer aangezien het mailtje waarin de downloadlink naar de gids staat, meestal in het ongewenste postvak belandt en dit om de zoveel tijd automatisch wordt leeggemaakt. Ben je de gids toch verloren? Dan kan je een mailtje sturen naar info@snugglesanddreams.com. Idem indien je je login voor de online cursus niet meer zou weten. Houd er rekening mee dat het 3 werkdagen kan duren voordat je een antwoord ontvangt.

De downloadlink naar de slaapgids staat in je bevestigingsmailtje. De gids wordt niet als bijlage doorgestuurd. Toch niets ontvangen? Dan kan het zijn dat je per ongeluk een foutief emailadres doorgaf. Mail in dat geval naar info@snugglesanddreams.com. Voor de online cursus ontvang je ook automatisch je login gegevens. Niets ontvangen? Mail ons!