Je bekijkt nu Corona quarantaine met 2 kindjes

Corona quarantaine met 2 kindjes

2020 positief afsluiten, dat was ons plan. Het plan van mijn man en mij. En dat hebben we ook gedaan…letterlijk. In de laatste dagen van 2020 werden wij beiden positief getest op COVID-19. Daardoor moesten we bijna 2 weken in quarantaine verblijven, samen met onze twee jonge dochters.

Mijn naam is Laura, ik ben 29 jaar en ik ben getrouwd met Mark. Samen hebben we twee dochters: Resa (november 2017) en Luna (augustus 2020). In het dagelijks leven werk ik als persoonlijk begeleider op een dagbesteding voor verstandelijk beperkten.

Ziek
Maar eerst dus even terug naar de laatste dagen van 2020. In de week voor Kerstmis was er een ‘Corona-uitbraak’ op mijn werk. Eerst was er één collega besmet, later ook twee cliënten. Toen volgden er nog meer cliënten en ook steeds meer collega’s. We werkten uiteraard allemaal met volledige persoonlijke beschermingsmaterialen. Ik had gelukkig geen klachten en ging met een fijn gevoel de feestdagen in. Helaas werd ik twee dagen na Kerst ’s nachts wakker met een grieperig gevoel, knallende hoofdpijn en flinke spierpijn in mijn rug. Ik moest dus een coronatest laten doen. Ik had verder geen verkoudheidsklachten, dus ergens had ik nog stille hoop dat het een ‘gewoon griepje’ zou zijn. Maar anderhalve dag later kwam dan toch het bericht dat ik weldegelijk besmet was. Inmiddels lag ik overdag ook regelmatig in bed, omdat ik me echt niet lekker voelde. Mijn oudste dochter vond het maar gek en kwam regelmatig kijken of mama alweer beter was. Mark probeerde beneden ondertussen de boel draaiende te houden en daarnaast ook nog voor mij te zorgen.

Quarantaine en isolatie
We moesten dus in quarantaine. Niet alleen ik, maar ook Mark en de kinderen. Ik kreeg van de GGD ook het advies om in volledige isolatie te gaan, zodat de quarantainetijd voor Mark en de meiden korter zou duren. Dit was voor ons echt geen optie. Met een peuter van 3 (een ontzettend mama’s-kindje) en een baby van 4 maanden, kon ik mezelf echt niet een week lang afsluiten van mijn gezin. Daarnaast hebben wij ook geen logeerkamer, dus dan had Mark op de bank beneden moeten slapen. Wij kozen er dus voor om dit niet te doen. De consequentie hiervan was dat de quarantaine voor Resa en Luna minimaal zeventien (!!) dagen zou duren, vanaf de eerste dag van mijn klachten.
Zeventien dagen binnen zitten met een stuiterende peuter en een kleine baby… Ik hoef denk ik niet uit te leggen dat wij hier behoorlijk tegenop zagen.

Een bijzondere Oudjaarsavond
Een paar dagen nadat ik ziek werd, begon Mark dezelfde klachten te krijgen. Ook hij moest dus getest worden. We waren eigenlijk niet heel verbaasd dat hij ook een positieve uitslag kreeg, op 31 december. En zo gingen we dus een bijzondere Oudjaarsavond tegemoet. We zouden visite krijgen, maar die hadden we na mijn positieve uitslag natuurlijk al afgezegd. Ik was inmiddels alweer wat opgeknapt, maar Mark zat nu nog met de koorts, de spierpijn en hoofdpijn. Ondanks dat hebben we er toch een gezellige dag en avond van gemaakt met zijn viertjes.
Op zo’n moment merk je ook wie er echt voor je klaar staan. Mensen hebben boodschappen voor ons gedaan. Vriendjes van Resa kwamen een knutselpakketje aan de deur bezorgen. Er werden zelfs oliebollen (Nederlandse lekkernij die vooral tijdens Oud & Nieuw gegeten wordt) gebakken en bezorgd!
De dagen kropen langzaam voorbij. We probeerden toch een soort van dagritme aan te houden, zeker voor de meiden. Maar we maakten het onszelf ook niet te moeilijk, een keer wat extra schermtijd om de uren door te komen bijvoorbeeld. Het grappige was dat Resa ook een beetje in quarantaine-modus begon te raken. Ze sliep steeds langer uit. Je zou denken, ze verbruikt weinig energie met al dat binnen zitten, dus ze zal misschien ook minder slaap nodig hebben. Maar iedere avond lag ze gewoon rond 19.15 in haar bedje en ze sliep vaak tot minimaal 08.30! Dat waren wij niet van haar gewend.
Luna daarentegen meldde zich wel gewoon iedere ochtend rond 07.00, of soms nog eerder 😉. Tegen de tijd dat Luna weer toe was voor haar eerste dutje, kwam Resa vaak pas uit bed.
Voor Luna is onze quarantaine juist heel fijn geweest denk ik. Deze viel ook nog eens midden in de zogeheten 4 maanden slaapregressie. Ze was nu altijd lekker thuis in haar eigen bedje, altijd een veilige en vertrouwde omgeving, papa en mama altijd in de buurt om haar te troosten of in slaap te helpen.

Na een week mocht ik weer, als eerste van het gezin, naar buiten. Meteen moest ik vier dagen aan het werk. Mark bleef dus alleen thuis met de meiden, nog steeds in quarantaine. Pittig voor hem, maar dat is natuurlijk ook helemaal goed gekomen.

Wat dat betreft bof ik maar, dat ik met zo’n lieve man en twee van die prachtige meiden in quarantaine mocht!

Groetjes,

Laura

@droomexpress

Geef een antwoord