Losse consultaties voeding

Hallo, ik ben Vicky! Bij mij kan je terecht voor coachingssessies met betrekking tot het voeden van je kindje. Afhankelijk van de levensfase waarin je kindje zich bevindt, zit je met andere vragen of bezorgdheden. We gaan met andere woorden eerder preventief aan de slag of we pakken samen het probleem aan.

Je kan je aanmelden voor 1 losse video consultatie. Omdat uit ervaring blijkt dat ouders vaak gebaat zijn bij meerdere sessies om de principes van positief voeden onder de knie te krijgen en gedurende een tijdje professioneel opgevolgd te worden, biedt S&D je ook een persoonlijk traject voeding aan.

Afhankelijk van je ziekenfonds, kan je genieten van een gedeeltelijke terugbetaling voor voedingsadvies van een erkend diëtiste. Je kan je hiervoor informeren bij jouw ziekenfonds.

logo van Snuggles & Dreams voor voeding
Over ons kinderdiëtist van Snuggles & Dreams Vicky De Beule

baby tot 1 jaar

Een positieve relatie met voeding en eten opbouwen start vanaf dag 1. En een gewaarschuwde ouder is er 2 waard 😉 Daarom is het zeer nuttig om – vooraleer je kindje straks in de ik-ben-twee-en-zeg-nee-fase zit – preventief aan de slag te gaan met de principes van positief voeden. Hoe beter je jezelf voorbereid en je kindje op voedingsvlak vanaf dag 1 ondersteunt, hoe lager het risico op een “moeilijk etertje” straks in huis.

Maak je je ongerust over de dagelijkse inname van je kindje? Ervaar je stress bij de borst-of flesvoeding? Maakt de gedachte om binnenkort te starten met vaste voeding je angstig of weet je niet goed hoe dit aan te pakken? Wil je graag eerder met vaste voeding starten aan de hand van de Rapley methode en wil je op dit vlak handvatten krijgen? Vertel je verhaal en ik help je graag verder.

Baby zit mee aan tafel

(vanaf 1 jaar of vanaf 6 maanden bij de Rapley methode) 

Je kindje schuift gezellig mee aan tafel. De Regel van de Gedeelde verantwoordelijkheid die zegt dat jij als ouder bepaalt wat, waar en wanneer er gegeten wordt en je kindje bepaalt of en hoeveel het er van eet, is nu 100% van kracht. Dit klinkt heel eenvoudig, maar blijkt in de praktijk vaak verre van eenvoudig. Veel ouders stellen zich hier vragen bij of wijken daarvan af, ondanks dat het de basisregel is van samen gezellig tafelen. Hoe je dit en andere principes van positief voeden vanaf nu ook aan tafel toepast, vertel ik je graag!

Peuter vanaf
1,5 à 2 jaar en kleuters

Heb je een moeilijk etertje in huis en alles al uitgeprobeerd? Lijkt niets te werken of toch in elk geval niet van lange duur te zijn? Welke voedingsstrategieën wél werken, licht ik je tijdens mijn coachingsessies uitgebreid toe. Dankzij mijn aanpak van positief voeden zorgen we ervoor dat jouw kindje een positieve relatie met voeding en eten ontwikkelt, ook op lange termijn.  

We vertrekken vanuit jouw verhaal en de dingen waar jij tegenaan loopt. Je krijgt van mij ook heel praktische tips. Op die manier kan jij thuis heel concreet aan de slag. Samen trekken we een scheefgegroeid eetklimaat weer recht, zodat het bij jou thuis weer gezellig tafelen wordt.

Wil je weten wat positief voeden inhoudt en je alvast inlezen? Dan is mijn boek beslist iets voor jou! Een gesigneerd exemplaar van “Ik lust dat niet”. Spelenderwijs leren lukt beter. Dat geldt ook voor leren proeven en eten. Wil je je kindje alvast op een leuke manier ondersteunen? Haal dan de Proeftoren in huis! Het is mijn spel om spelenderwijs groenten en fruit te leren proeven. Benieuwd naar hoe dit werkt? Bekijk dit korte filmpje.

tevreden gezinnen

Caro
Lees verder
Ik heb de webinar van Vicky niet gevolgd, maar heb een videocall met haar gehad en zij is zo lief en behulpzaam. Ons zoontje was vanaf het begin al een lastige eter en sinds de call met Vicky is hij compleet veranderd. Ze is top! Ik weet niet of het aan mij of aan hem lag, maar in ieder geval hebben we een etertje terug in huis dankzij de tips van Vicky!