logo van Snuggles & Dreams voor voeding

Losse consultaties voeding

Hallo, ik ben Vicky! Bij mij kan je terecht voor coachingssessies met betrekking tot het voeden van je kindje. Afhankelijk van de levensfase waarin je kindje zich bevindt, zit je met andere vragen of bezorgdheden. We gaan met andere woorden eerder preventief aan de slag of we pakken samen het probleem aan.

Maak je je ongerust over de dagelijkse inname van je kindje? Ervaar je stress bij de borst-of flesvoeding? Maakt de gedachte om binnenkort te starten met vaste voeding je angstig of weet je niet goed hoe dit aan te pakken? Wil je graag eerder met vaste voeding starten aan de hand van de Rapley methode en wil je op dit vlak handvatten krijgen? Vertel je verhaal en ik help je graag verder.

Of misschien je een moeilijk etertje in huis en alles al uitgeprobeerd? Lijkt niets te werken of toch in elk geval niet van lange duur te zijn? Welke voedingsstrategieën wél werken, licht ik je tijdens mijn coachingsessies uitgebreid toe. Dankzij mijn aanpak van positief voeden zorgen we ervoor dat jouw kindje een positieve relatie met voeding en eten ontwikkelt, ook op lange termijn.  

Graag tot snel!
Liefs,
Vicky
#teamsnuggles

Videoconsult

€99/consult van 50 minuten

  • Antwoord op al jouw vragen door een ervaren en erkend diëtiste
  • Videogesprek van 50 minuten wanneer het jou past
  • Je krijgt meteen nieuwe handvatten waar je mee aan de slag kan
  • Geschikt voor kindjes van 0 tot 5 jaar
  • Mogelijkheid tot (gedeeltelijke) terugbetaling via mutualiteit en/of verzekering

Boek je consult

tevreden gezinnen

Sophie
Lees verder
Een zeer positieve ervaring. Het was heel goed dat er een checklist was om op voorhand al even over na te denken. Zo kon de toch vrij korte tijd efficiënt benut worden. De ervaring met Suzie is ook erg snel verbeterd, bv. niet meer uit stoel klouteren, meer eten,... De belangrijkste verandering kwam er volgens mij door haar melkje te verminderen bij het ontbijt. Al bij al een superkleine ingreep, maar wel met heel groot resultaat.
Caro
Lees verder
Vicky is zo lief en behulpzaam. Ons zoontje was vanaf het begin al een lastige eter en sinds de call met Vicky is hij compleet veranderd. Ze is top! Ik weet niet of het aan mij of aan hem lag, maar in ieder geval hebben we een etertje terug in huis dankzij de tips van Vicky!
Sine
Lees verder
Superfijn consult gehad! Het gaf me weer moed om opnieuw aan de slag te gaan met de moeilijke eters die we hebben. Die moed was ik al even kwijt.
Previous
Next

Vicky De Beule

Erkend diëtiste en #topcollega

Hallo! Ik ben Vicky, mama van 3 tieners en erkend diëtiste.

Toen bij mijn 2 jongens glutenintolerantie (Coeliakie) werd vastgesteld, wakkerde mijn interesse in voeding en het menselijke lichaam nog meer aan en besloot ik mijn carrière in de communicatie een wending te geven en een bachelor Voedings- en Dieetleer te behalen.

Hierna verdiepte ik me steeds meer in het begeleiden van ouders met jonge kinderen. Hen ondersteunen in het ontwikkelen van gezonde eetvaardigheden vanaf de geboorte en in een positieve aanpak van moeilijk eetgedrag, is wat ik het allerliefste doe.

Ik ontwikkel praktische hulpmiddelen voor ouders en professionals rond spelenderwijs leren proeven, zoals bijvoorbeeld de Proeftoren, en verder ben ik ook auteur van het boek “Ik lust dat niet”.

Elk handvat en elke tip die ik je meegeef of elke tool die ik creëer, passen binnen de aanpak van positief voeden. Positief voeden gaat verder dan wat er op het bord komt of opgegeten wordt. Het gaat ook over het wanneer, waar en hoe er gegeten wordt, over het ontwikkelen van gezonde eetvaardigheden, over gedeelde verantwoordelijkheid en over het respect, vertrouwen en enthousiasme dat hierbij getoond wordt van zowel ouder als kind.

Veelgestelde vragen

Als diëtiste heb ik een grote passie ontwikkeld voor eetproblemen bij kinderen. Ik schreef hiervoor ook mijn boek “Ik lust dat niet” en ontwikkelde het spel de Proeftoren.
Ik kan zowel preventief helpen als reactief als de eetproblemen er al zijn. Ik geef ouders handvatten om hun kind te leren proeven, met hun angsten te leren omgaan, de strijdbijl te leren begraven aan tafel, etc.

Ook met vragen rond flesweigering, het afbouwen van flesvoeding, het opstarten vaste voeding – al dan niet via de Rapley methode, het “mee-eten met de pot” vanaf 1 jaar en hoe je dit best aanpakt, enzovoort kan je bij mij terecht. 

Moest het toch voorvallen dat ik je niet kan helpen, zal ik dit ook eerlijk meegeven in ons eerste gesprek en krijgen jullie uiteraard een terugbetaling.

Neen. Het gesprek gaat uitsluitend door met de ouder(s). Liefst met beide ouders (indien van toepassing), zodat we in alle rust en vrijheid kunnen praten en ik mij een zo goed mogelijk beeld van het eetgedrag kan vormen. Ik begeleid dus in losse consultaties niet rechtstreeks het kind, maar geef handvatten aan de ouders voor zichzelf en voor het kind.

Als gediplomeerd diëtiste kan je genieten van een gedeeltelijke terugbetaling afhankelijk van bij welke mutualiteit je zit. Ik kan je hierover informeren tijdens ons eerste gesprek.