Welcome to #teamsnuggles !

Nathalie Schittekatte

Oprichtster & bezielster

Aangenaam kennis te maken, ik ben Nathalie Schittekatte en ik ben gecertificeerd baby- en kinderslaapcoach. Met veel plezier en passie werk ik met mijn onderneming Snuggles & Dreams aan de toekomstdromen van jonge gezinnen. Ik help hen heel graag van de slapeloze nachten af, want die breken je echt op! Met Snuggles & Dreams is het mijn missie om ouders en kinderen weer te laten genieten van (nacht)rust. Samen maken we van slaapproblemen verleden tijd en ik ondersteun je heel graag in dit proces. Ik heb Snuggles & Dreams opgericht om nog meer gezinnen te kunnen versterken met mijn kennis en expertise als slaapcoach.

Zelf weet ik hoe fijn het is om uitgerust wakker te worden, zodat je er met alle aandacht, energie en liefde voor jouw kindje kunt zijn. Ik ben trotse mama van mijn lieve kleuter Noélie en ik geniet met volle teugen van de tijd die we met elkaar mogen doorbrengen. Ik ben getrouwd met Philippe en samen hebben we een Engelse Cocker Spaniel die luistert naar de naam Nelson. 

Waarom ik gecertificeerd slaapcoach ben geworden? Het was eigenlijk mijn dochter die mij in deze richting heeft geduwd. Noélie had als baby slaapproblemen en daardoor waren de oplaadmomenten voor ons als kersverse ouders zeldzaam. Ik had het gevoel dat ik alleen maar aan het voeden en wandelen  was om haar in slaap te krijgen en ik moest er ontelbaar vaak uit in de nacht. Elke nacht. Ik was doodop en ik voelde mij ontzettend slecht in die periode, waardoor ik niet meer kon genieten van het moederschap. Toen Noélie 6 maanden oud was, besloot ik dat er echt iets moest veranderen. Alleen al voor onze lichamelijk en mentale gesteldheid was dit een must, want we waren op. Ik begon mijn zoektocht naar mogelijkheden om je baby beter te laten slapen en leerde Noélie doorslapen. Het effect van een goede nachtrust was zo groot dat we de impact amper onder woorden konden brengen! Eindelijk konden we genieten, opladen, ontspannen en propvol liefde, energie en aandacht onze dagen vullen. We werden de ouders die we heel graag voor Noélie wilden zijn. Je weet pas wat je mist, als het er niet is. Slaap wordt vaak onderschat, maar het is essentieel voor het laten functioneren van het gezin. 

Sinds begin 2019 ben ik gecertificeerd kinderslaapcoach met mijn diploma ‘Baby Sleep Consultant’ op zak. Ik heb tijdens mijn studie genoten van alle informatie, inspiratie, inzichten, tips en baanbrekende onderzoeken rondom (veilig) slapen, voeding, reflux, slaapproblemen en de ontwikkelingen van baby’s, dreumesen en peuters. Om mijn klanten een holistische benadering te kunnen bieden blijf ik mij verdiepen in de slaapontwikkelingen en denk ik heel graag persoonlijk mee om tot de beste oplossing te komen met nachtrust voor het hele gezin als eindresultaat.

Droom niet langer van slaap, maar geniet van slaap vol mooie dromen!

Heb jij last van slapeloze nachten doordat jouw baby slaapproblemen heeft? Of heb je al een tijdje een slechte slaper in huis waardoor je amper meer functioneert? Ben je het spoor bijster wat betreft goede slaapgewoontes of ben je de bedtijd worstelingen meer dan beu? Wij helpen je met veel liefde, plezier en persoonlijke aandacht voor jouw gezin. Je hebt lang genoeg geworsteld en je verdient de rust en ruimte om op te laden. Bekijk hier de diensten die wij aanbieden, er is geen nacht meer te verliezen!

Cassandra Balieu

Gecertifieerd kinderslaapcoach en #topcollega

Mijn naam is Cassandra Balieu, mama van 2 (b)engeltjes en al 11 jaar samen met Bram. Finn is 3 jaar oud en Lou is 1,5 jaar oud. Beide jongens sliepen niet geweldig goed, maar met Finn had ik veel meer tijd om me in te lezen, om verschillende dingen uit te proberen en zo een routine te vinden waar hij goed op reageerde. Uiteindelijk hadden we (en hebben we nog steeds) een heerlijke slaper.

Lou sliep van dag één niet goed. Het was even zoeken op gebied van voeding, hij had erg veel last van zijn darmpjes en hij huilde bijna continu. Voor we het wisten zaten we in een vicieuze cirkel van oververmoeidheid en allerhande slaapassociaties. Finn was net 1,5 jaar geworden toen Lou geboren werd, dus had ik mijn handen vol.

Na enkele maanden kreeg ik de diagnose van postnatale depressie waar slaaptekort zeker een grote rol in gespeeld heeft. Op dat moment wist ik zeker dat ik hulp nodig had om aan Lou’s slaap te werken. Na wat opzoekwerk kwam ik bij Snuggles & Dreams terecht en ging ik aan de slag met één van haar slaapgidsen. De schade was echter té groot en ik besefte al snel dat ik veel meer hulp nodig had dan de slaapgids me kon bieden. Ik nam vervolgens contact op met Nathalie en enkele weken later, nu één jaar geleden, begonnen we aan een persoonlijk traject. Na het traject sliep Lou al heel wat beter en nog enkele weken later sliep hij netjes de klok rond en doet dat nog steeds

Dit heeft zo’n enorme impact gehad op ons gezinsleven dat ik niet veel later opnieuw contact opnam met Nathalie om na te gaan welke opleiding zij gevolgd had. Enkele maanden later ben ik dan aan diezelfde opleiding begonnen en ben ik ondertussen zelf een gecertificeerde kinderslaapcoach, naast mijn job als leerkracht Frans in het secundair onderwijs. Ik kijk er naar uit om gezinnen te geven wat Nathalie ons gegeven heeft: meer slaap, meer rust en de kans om écht te genieten van het ouderschap.

Florence Kerckhove

Gecertifieerd kinderslaapcoach en #topcollega

Ik ben Florence Kerckhove, naast mijn bachelor Orthopedagogie en Master bedrijfspsychologie, ben ik nu ook gecertifieerd baby- en kinderslaapcoach. In mijn job als verantwoordelijke in het kinderdagverblijf, dat opgericht werd door mijn mama, merkte ik dat slaap een veel besproken topic is.

Ik kon pas echt meespreken van het slaaptekort na de geboorte van onze eerste dochter Babette (Februari 2018). Plots was ik zelf een mama met een baby dat me hele nachten wakker hield en enkel rustig was aan de borst. Slaap werd mijn passie. Ik verdiepte me hierin en ging zelf op zoek naar routines, methodes en achtergronden. Naast de theorie, keek ik naar de praktijk: hoe doen andere mama’s dit? En hoe verloopt dit in het kinderdagverblijf?

Voor mij was het heel duidelijk: ik wilde me verder verdiepen in slaap en hier ook andere gezinnen bij helpen! Vlak voor de geboorte van onze jongste dochter, Manou (Juni 2020), besloot ik de opleiding Baby Sleep Consultant te volgen. Dit is een zeer intensieve Engelstalige opleiding. Ik paste dan ook meteen alles toe op onze kersverse dochter en kijk … een gelukkige baby en overgelukkige ouders.

Bij ons heerst er nu een gezellige drukte thuis waarin we veel quality time hebben met de kindjes en, mede door een goede structuur, ook voldoende tijd hebben voor elkaar als partners. En oh neen, bij ons is het niet altijd rozengeur en maneschijn, maar vallen we eens, dan staan we weer op en hebben we voldoende handvatten om ons terug te herpakken en door te gaan.

Als deel van #teamsnuggles is het mijn missie om ook andere ouders die handvatten te bieden, om hen aan meer slaap te helpen, met als gevolg meer rust in huis en tijd voor jezelf en elkaar. Wees de ouder die jij wilt zijn, doordat je ook terug de tijd hebt om jezelf te zijn!

Reviews

CharlotteMama van Jerome (14 maanden)
Lees verder
Dankzij Nathalie slaapt ons zoontje van 15 maanden eindelijk door, heeft hij geen moeite meer met inslapen en wordt hij niet meer te vroeg wakker. Dit allemaal op een rustige manier zonder te veel huilen. Het was heel erg fijn samenwerken met haar; de communicatie verliep zeer vlot, ze gaf goede feedback en was heel begripvol. Een geweldige aanrader!
CharlotteMama van Amandine-Elise (6 maanden)
Lees verder
Dankzij Nathalie slaapt onze dochter veel beter. Ze heeft eindelijk een goed dag-/nacht-ritme en dit met een "slapeloze"-baby waarvan ik nooit had gedroomd dat ze zou zou kunnen slapen. Van een baby die geen dutjes wou doen hebben we nu vaste dutjes, waardoor ze tussen haar dutjes door veel vrolijker is! Nathalie haar tips zijn gewoonweg fantastisch 😘
EvelineMama van Auguste (15 maanden)
Lees verder
Na een jaar lang niet doorslapen hebben we de hulp van Nathalie ingeroepen. Na een heel duidelijk plan, enkele aanpassingen in ons schema, goede raad en dagelijkse ondersteuning van Nathalie sliep ons zoontje na 3-4 dagen superflink door en sindsdien elke nacht!!! Heerlijk! Wij voelen ons alvast herboren! En ons zoontje heeft een supergoede nachtrust! Echt een aanrader om met Nathalie samen te werken!