logo van Snuggles & Dreams voor voeding

Persoonlijk traject voeding

Vertoont je kind (extreem) moeilijk eetgedrag en maak je je ernstige zorgen over zijn of haar ontwikkeling en groei? Heb je alles al geprobeerd en lijkt niets te werken? Of toch niet op lange termijn? Voel je dat jouw aanpak of die van je partner niet helemaal strookt met wat je hart je zegt? Maar zie je zelf geen andere manier hoe dan wél de strijdbijl aan tafel te begraven

Tijdens een persoonlijk traject voeding gaan we samen gedurende 5 sessies aan de slag. Een traject dat enkele weken tot maanden loopt. We zoeken uit wat al goed loopt en waar nog effectieve handvaten ontbreken om onder meer de sfeer aan tafel te verbeteren, het durven proeven bij je kind optimaal te stimuleren en je zorgen te verminderen. We gaan stap voor stap aan de slag zodat jij weer vertrouwen krijgt in het voeden van je kind. Je krijgt advies op maat en tips die passen bij jouw gezin, jouw reilen en zeilen. 

Ook zal je kind steeds meer vertrouwen krijgen in zichzelf en het leerproces van proeven en eten. We zetten niet in op quick-wins, wél op een blijvende verandering waarbij tafelen weer gezellig mag zijn en een gezonde relatie met eten wordt opgebouwd. 

Je boekt enkel de eerste afspraak in. De vervolgafspraken plannen we samen in overleg. Indien het nodig blijkt, bespreken we samen of en hoe we multidisciplinaire zorg kunnen inschakelen. Afhankelijk van mutualiteit tot mutualiteit is een gedeeltelijk terugbetaling mogelijk. Wie een extra verzekering rond voeding en diëtetiek heeft afgesloten, geniet meer terugbetaling van mijn consultaties als erkend diëtiste.

Hopelijk tot snel!
Liefs,
Vicky

Persoonlijk traject

€449 

  • Persoonlijk advies van een ervaren en erkend diëtiste
  • 5 sessies van 50 minuten op jouw ritme
  • Meer vertrouwen in het leerproces van proeven en eten voor je kind
  • Advies voor leeftijd 0-12 jaar
  • Mogelijkheid tot (gedeeltelijke) terugbetaling via mutualiteit en/of verzekering

Boek je traject

tevreden gezinnen

Janna
Lees verder
Aangename eerste (online) ontmoeting, vlot contact, al veel bijgeleerd, ik voel me goed begeleid.
Sophie
Lees verder
Een zeer positieve ervaring. Het was heel goed dat er een checklist was om op voorhand al even over na te denken. Zo kon de toch vrij korte tijd efficiënt benut worden. De ervaring met Suzie is ook erg snel verbeterd, bv. niet meer uit stoel klouteren, meer eten,... De belangrijkste verandering kwam er volgens mij door haar melkje te verminderen bij het ontbijt. Al bij al een superkleine ingreep, maar wel met heel groot resultaat.
Caro
Lees verder
Vicky is zo lief en behulpzaam. Ons zoontje was vanaf het begin al een lastige eter en sinds de call met Vicky is hij compleet veranderd. Ze is top! Ik weet niet of het aan mij of aan hem lag, maar in ieder geval hebben we een etertje terug in huis dankzij de tips van Vicky!
Vorige
Volgende

Vicky De Beule

Erkend diëtiste en #topcollega

Hallo! Ik ben Vicky, mama van 3 tieners en erkend diëtiste.

Toen bij mijn 2 jongens glutenintolerantie (Coeliakie) werd vastgesteld, wakkerde mijn interesse in voeding en het menselijke lichaam nog meer aan en besloot ik mijn carrière in de communicatie een wending te geven en een bachelor Voedings- en Dieetleer te behalen.

Hierna verdiepte ik me steeds meer in het begeleiden van ouders met jonge kinderen. Hen ondersteunen in het ontwikkelen van gezonde eetvaardigheden vanaf de geboorte en in een positieve aanpak van moeilijk eetgedrag, is wat ik het allerliefste doe.

Ik ontwikkel praktische hulpmiddelen voor ouders en professionals rond spelenderwijs leren proeven, zoals bijvoorbeeld de Proeftoren, en verder ben ik ook auteur van het boek “Ik lust dat niet”.

Elk handvat en elke tip die ik je meegeef of elke tool die ik creëer, passen binnen de aanpak van positief voeden. Positief voeden gaat verder dan wat er op het bord komt of opgegeten wordt. Het gaat ook over het wanneer, waar en hoe er gegeten wordt, over het ontwikkelen van gezonde eetvaardigheden, over gedeelde verantwoordelijkheid en over het respect, vertrouwen en enthousiasme dat hierbij getoond wordt van zowel ouder als kind.

Veelgestelde vragen

Als diëtiste heb ik een grote passie ontwikkeld voor eetproblemen bij kinderen. Ik schreef hiervoor ook mijn boek “Ik lust dat niet” en ontwikkelde het spel de Proeftoren.
Ik kan zowel preventief helpen als reactief als de eetproblemen er al zijn. Ik geef ouders handvatten om hun kind te leren proeven, met hun angsten te leren omgaan, de strijdbijl te leren begraven aan tafel, etc.

Ook met vragen rond flesweigering, het afbouwen van flesvoeding, het opstarten vaste voeding – al dan niet via de Rapley methode, het “mee-eten met de pot” vanaf 1 jaar en hoe je dit best aanpakt, enzovoort kan je bij mij terecht. 

Moest het toch voorvallen dat ik je niet kan helpen, zal ik dit ook eerlijk meegeven in ons eerste gesprek en krijgen jullie uiteraard een terugbetaling.

Dit hangt af van de leeftijd en of dit voor mij en/of voor de ouders wenselijk is. Er zijn trajecten waarbij ik enkel met de ouders aan de slag ga en er zijn er waarbij een combinatie van ouderbegeleiding en kindbegeleiding (*)  afgesproken wordt. Alles wordt op maat bekeken en besproken. 
 
Het intake gesprek is in elk geval zonder het kind en liefst met beide ouders (indien van toepassing), zodat we in alle rust en vrijheid kunnen praten en ik mij een zo goed mogelijk beeld van het huidig eetgedrag kan vormen.  
 
(*) afhankelijk van de leeftijd van het kind gaat dit om proefsessies en korte gesprekjes hieromtrent of om een combinatie van proefsesies en daarnaast gesprekken op een cognitief niveau met het kind. 

Als gediplomeerd diëtiste kan je genieten van een gedeeltelijke terugbetaling afhankelijk van bij welke mutualiteit je zit. Ik kan je hierover informeren tijdens ons eerste gesprek.