PERSOONLIJK TRAJECT SLAPEN

Krijg je het al benauwd wanneer je denkt aan slaaptraining? Ben je bang om alleen de stap te zetten? Wil je zeker zijn dat je het meteen juist aanpakt en met zo weinig mogelijk traantjes voor je oogappel? Dan is een persoonlijke traject iets voor jou. Je hebt de keuze uit 3 verschillende types trajecten.

Een persoonlijk traject is mogelijk vanaf de leeftijd van 4 maanden tot en met de leeftijd van 5 jaar. Geen enkel slaapprobleem is te complex, Snuggles & Dreams heeft reeds met meer dan 4000 gezinnen rechtstreeks samengewerkt richting meer slaap en rust voor het hele gezin. Zit je nog met vragen? Check even de FAQ  pagina, of stuur ons gerust een mailtje via het contactformulier. Ook een discovery call is mogelijk!

Snuggles & Dreams draagt responsief ouderschap hoog in het vaandel. Onze slaapcoaches zijn allemaal gecertificeerd en zijn zelf ook mama. 

Wij kijken er al naar uit om jou te mogen helpen!

Liefs,
#teamsnuggles

MINI

€299

 • Uitgebreid opstartgesprek waarin de hulpvraag duidelijk wordt
 • Persoonlijk slaapplan gebaseerd op de afgesproken doelen
 • 3 dagen begeleiding tijdens de implementatie van het slaapplan
 • Opvolgconsult na 2-tal weken
 • Handig voor: een duwtje in de rug, milde slaapproblemen

MIDI

€399

 • Uitgebreid opstartgesprek waarin de hulpvraag duidelijk wordt
 • Persoonlijk slaapplan gebaseerd op de afgesproken doelen
 • 7 dagen begeleiding tijdens de implementatie van het slaapplan
 • Opvolgconsult na 2-tal weken
 • Toegang tot besloten Facebook community bij afronding
 • Handig voor: slaapproblemen die al langer aanslepen

MAXI

€499

 • Uitgebreid opstartgesprek waarin de hulpvraag duidelijk wordt
 • Persoonlijk slaapplan gebaseerd op de afgesproken doelen
 • 2 weken dagelijkse begeleiding tijdens de implementatie van het slaapplan
 • Afrondgesprek
 • Videocursus naar keuze bij afronding van het traject
 • Toegang tot besloten Facebook community bij afronding
 • Aangeraden voor ouders die al langer worstelen met de slaap van hun kind of waarbij het slapen nog nooit goed is verlopen

Boek je traject slapen

tevreden gezinnen

SLAAPQUIZ

Twijfel je over welk van onze diensten voor jou geschikt zou zijn? Doe de quiz!

FAQ PERSOONLIJK TRAJECT

Het kan erg overweldigend zijn om je kind de juiste slaapgewoontes aan te leren. Het is een proces van vallen en weer opstaan, van experimenteren, leren en vooral optimaliseren. Je doet wat goed voelt, past toe wat je denkt te weten over kinderen en slaap en luistert naar (goedbedoelde) adviezen van anderen. Ondertussen loop je tegen steeds meer frustratie en minder slaap aan. Een slaapcoach ondersteunt je in deze fase waarin je goede slaappatronen voor jouw kindje ontwikkelt. Samen brengen we de gezinssituatie in kaart en wordt er een persoonlijk plan gemaakt om je te begeleiden in dit traject. Als slaapcoach kijken wij verder dan alleen de slaappatronen van jouw kind. Wij verdiepen ons ook in de dagelijkse routine, de voeding, bedtijd en het ritme om tot het beste eindresultaat te komen: voldoende rust voor het hele gezin.

Wanneer je hebt besloten om te willen samenwerken met ons als gecertificeerd slaapcoaches, sturen wij jou een vragenlijst toe over jouw kind. Deze vragenlijst helpt ons om een goede analyse te maken van de gezinssituatie. 

Vervolgens vindt ons eerste gesprek plaats waarin we samen een plan van aanpak bespreken. Wij geloven niet in een one size fits all– aanpak als het gaat om slaaptraining.

Vervolgens gaan we 3 tot 14 dagen met elkaar aan de slag afhankelijk van het traject.

Soms wel, soms niet. We hebben een groot team van 6 gecertificeerde slaapcoaches. Hierboven kan je in onze online agenda onze beschikbaarheden raadplegen.

Is er niet meteen een plekje vrij? Zet je dan op de wachtlijst of stuur ons een mailtje, dan bekijken we of het mogelijk is dat jullie eerder kunnen opstarten. Wij begrijpen hoe slopend het slaapgebrek kan worden en hoe dringend de hulp nodig kan zijn. 

Vanaf de leeftijd van 4 maanden kan er met ons samengewerkt worden voor een persoonlijk traject. Vanaf die leeftijd zijn baby’s neurologisch in staat om het slapen echt onder de knie te krijgen. Voor die leeftijd raden we het boek “slaap baby slaap” of de videocursus 0-9 maanden aan om aan de basis rond slaap te werken zodat er hopelijk nooit hoeft geslaaptraind te worden! 

Neen! Wij hebben veel uiteenlopende technieken bestudeerd om jouw baby gezonde slaapgewoontes aan te leren. Wij werken ook niet met de “cry it out” methode. Wij zullen met je meedenken welk advies het beste past bij jouw gezin, maar jij beslist welke techniek aansluit bij jouw wensen en opvoeding.

Houd er wel rekening mee dat voor kinderen in deze levensfase huilen een communicatie-uiting is en dat in elke slaaptraining gehuil voor kan komen. Het aanleren van nieuwe gewoontes kost wat doorzettingsvermogen, maar we maken van een wanhopige, gefrustreerde en uitgebluste situatie door slapeloze nachten verleden tijd. 

Ja, maar het hangt af van verschillende factoren. Denk onder andere aan de leeftijd en het gewicht van de baby. Biologisch gezien heeft een baby na 9 maanden geen nachtvoeding meer nodig. Heeft jouw baby een gezond gewicht, eet hij/zij overdag voldoende en heeft de baby geen honger meer na het ontbreken van de nachtvoedingen? Dan kunnen we eraan werken om de baby door te laten slapen zonder voeding. Voor die leeftijd werken we dan aan goede nachten met nog 1 of 2 nachtvoedingen, maar vooral ook aan een goede balans in de dagen en nachten. Samen bespreken we de gezinssituatie en de mogelijkheden. Wij helpen je er graag bij!

Met veel plezier en passie ondersteunen wij jouw gezin. Wij helpen jou en jouw kinderen heel graag. Misschien heeft jouw peuter een slaapregressie ervaren na de overstap van babybedje naar peuterbed? Of je baby vraagt ’s nachts om jouw aandacht terwijl je alleen maar kunt dromen over jouw bed. Als gecertificeerd slaapcoaches versterken wij graag jouw gezin met passende slaaptips, adviezen en inzichten op maat.

Wij werken met al jouw kinderen tot de leeftijd van 12 jaar. Stuur een bericht via het contactformulier om de mogelijkheden te bespreken, we hebben geen nacht meer te verliezen!

Wij hebben geen ervaring met slaaptraining wanneer het bed met de ouders wordt gedeeld. Wij volgen ook de adviezen rond veilig slapen van het AAP waarin geadviseerd wordt om het ben niet te delen met de ouders. De kamer delen vormt echter geen probleem. 

Absoluut! En in tegenstelling tot de meeste andere slaapcoaches, rekenen wij hiervoor geen supplement aan. 

Je kan kiezen tussen 3 formules voor een persoonlijk traject – via deze link vind je hier alvast meer informatie over. 

 • Een mini traject raden wij aan als er al een slaapbasis aanwezig is, maar er milde slaapproblemen zijn en je nog een duwtje in de rug nodig hebt. Na een uitgebreid opstartgesprek waarin jullie hulpvraag duidelijk wordt, krijg je een persoonlijk slaapplan voor je kindje. Tijdens de implementatie van dit slaapplan worden jullie gedurende 3 dagen opgevolgd door de slaapcoach. Na een 2-tal weken vindt er een opvolgconsult plaats.
 • Een midi traject raden wij aan als er  slaapproblemen zijn die al langer aanslepen. Na een uitgebreid opstartgesprek waarin jullie hulpvraag duidelijk wordt, krijg je een persoonlijk slaapplan voor je kindje. Tijdens de implementatie van dit slaapplan worden jullie gedurende 1 week opgevolgd door de slaapcoach. Na een 2-tal weken vindt er een opvolgconsult plaats waarin je nog bijkomende vragen kan stellen, ‘wat als’ scenario’s kan bespreken, enzovoort. Tenslotte krijg je bij afronding van het traject toegang tot de besloten Facebook community waar je al je vragen kan stellen aan de slaapcoaches en andere ouders.
 • Een maxi traject raden wij aan als er al langer slaapproblemen zijn of als het slapen nog nooit goed verlopen is. Tijdens het 14-dagentraject gaan we samen werken aan de slaap van je kleintje en hem gezonde slaapgewoontes aanleren, met als doel goede dutjes en nachten te krijgen. Ook hier krijg je een persoonlijk slaapplan voor je kindje, maar word je gedurende 2 weken begeleid door een slaapcoach (ook in het weekend). Na 2 weken wordt een afsluitgesprek ingepland om de vooruitgang van de voorbije 14 dagen te bespreken en geven wij nog verdere tools voor de volgende weken. Na het traject krijg je toegang tot een gekozen videocursus (t.w.v. €79) en de besloten Facebook community.

Natuurlijk hangt het exacte slaapproces af van de gekozen methode, de persoonlijkheid van het kind, het niveau van consistentie bij het toepassen van het slaapplan maar ook van de historiek van de slaapproblemen.

Daardoor is niet precies te zeggen hoe lang een slaaptraining kan duren en wanneer je weer als gezin van nachtrust kunt genieten. Bij sommige kinderen zijn er na 48 uur geweldige resultaten behaald, terwijl bij andere kinderen meer tijd nodig is. Afhankelijk van de formule die je kiest, ga je 3 of 14 dagen aan de slag met het slaapplan en de hulp van een slaapcoach. Soms kan het gebeuren dat de ouders nadien nog verder de laatste puntjes op de i moeten zetten, maar  wij geven hiervoor dan nog alle tools en tips om dit zelfstandig tot een goed einde te brengen.

Bij het boeken van een traject, kies je het tijdslot waarop je opstartgesprek zal doorgaan. Tijdens dit gesprek bespreek je met je slaapcoach de slaapproblemen en het plan van aanpak. Vervolgens wordt de opstart van de coaching onderling afgesproken. De voorkeur gaat telkens uit naar een opstart op vrijdagavond, zeker bij een maxi traject.
1 dag voor de opstart van de coaching ontvang je het slaapplan met extra documentatie.

Neen, jullie dagdagelijkse routine mag gewoon verder gezet worden. We hebben het zelfs liever zo aangezien je dan kan werken in de ‘echte’ situatie. 

Dit vormt absoluut geen probleem zolang de opvang betrokken kan worden bij de slaapcoaching. Ze hoeven geen slaaptrainingsmethodes toe te passen, echter wel de tijden voor de dutjes kunnen respecteren.

Een slaapplan valt of staat bij de mate van consistentie en inzet die ouders in de methode stoppen. Bij elke stap bieden wij de benodigde begeleiding om tot het gewenste resultaat te komen, zodat we met elkaar de successen daadwerkelijk boeken. Ouders die consistent durven zijn, krijgen bijna altijd de gewenste resultaten n.a.v. het persoonlijk traject. Onze reviews spreken ook voor zich, onze klanttevredenheid ligt boven de 98%. 

Slaapregressies komen bij elke baby voor, alleen heb je samen na een slaaptraining al gezonde slaapgewoontes aangeleerd. Blijf je consistent? Dan blijft de baby goed slapen. Na het beëindigen van de samenwerking, geven wij ook tips en tricks mee voor de komende maanden zodat je klaar bent om eventuele hobbels te trotseren. 

Wij wonen in België, maar werken wereldwijd met Nederlandstalige en Franstalige gezinnen.  Alle hulp die we jullie geven, zal virtueel en via video/telefoon/mail plaatsvinden zodat we snel kunnen schakelen om tot het gewenste resultaat te komen.

Omdat er dagelijks contact is, is de aanpak erg persoonlijk. Wij zetten graag onze kennis en ervaring in om jouw gezin weer de welverdiende (nacht)rust te kunnen bieden. Daar gaan we voor!

Contacteer ons gerust via het contactformulier, je mag van ons snel een antwoord verwachten!