7 redenen om een slaapcoach onder de arm te nemen

Slaapcoach

Welke meerwaarde heeft een slaapcoach juist? Waarom zou je beroep doen op de diensten van een slaapcoach? Wat is de impact voor je kindje en, bij uitbereiding, het hele gezin?

Situatieschets: je loopt al enkele weken of maanden tegen slaapgebrek aan en je helpt hulp nodig. Je zoekt online informatie op en je vindt wel heel wat interessante zaken. Je weet niet goed of ze voor jouw situatie van toepassing zijn en hoe je al die tips nu juist in de praktijk moet omzetten. Je komt op onze website terecht en je vraagt je af wat de beste oplossing  kan zijn en hoe je hieraan moet beginnen.

In deze blog leg ik je graag uit wat de meerwaarde van de diensten van een slaapcoach zijn.

1. Verbeterde slaapkwaliteit

Een slaapcoach kan je kind helpen gezonde slaapgewoonten en -patronen te ontwikkelen, wat leidt tot een betere slaapkwaliteit en een langere slaapduur. Dit kan zorgen voor een meer uitgeruste, alerte en gelukkige baby en meer ontspannen en frisse ouders. Dit resulteert dan weer vaak in beter eten overdag, sneller nieuwe mijlpalen onder de knie krijgen, minder snel ziek worden dankzij een beter immuunsysteem en zal eenvoudigweg zorgen voor meer rust in huis. De ouders voelen zich hierdoor beter in hun rol als ouder en kunnen mentaal meer aanwezig zijn tijdens de wakkertijd van hun kind. Dit zorgt dan weer voor een betere band tussen ouder en kind. We kunnen dus spreken van een positief sneeuwbaleffect.

2. Minder ouderlijke stress en angst

Slaaptekort kan een tol eisen van ouders en kan tot meer stress, angst en frustratie leiden. Een slaapcoach kan emotionele steun en praktische tips bieden om ouders te helpen met de uitdagingen van slaaptraining en voor iedereen een harmonieuzere slaapomgeving te creëren. Ouders ervaren het als erg fijn dat ze met hun zorgen bij iemand met ervaring terecht kunnen die hen gerust kan stellen en kan bijstaan in het proces. Daarnaast is het zo dat, eens het kind beter slaapt, er meer ruimte vrijkomt voor aandacht voor het koppel, wat ook weer bijdraagt tot meer harmonie binnen het gezin.

3. Ervaring

Een slaapcoach heeft een gespecialiseerde opleiding en expertise in het begrijpen en aanpakken van slaapproblemen bij baby’s en kinderen. Zij kunnen persoonlijke aanbevelingen en strategieën bieden die zijn afgestemd op de unieke behoeften en slaappatronen van je kind. Bij Snuggles & Dreams hebben onze slaapcoaches ervaring met het slaapcoachen van kinderen tot de leeftijd van 5 jaar. 

4. Persoonlijke begeleiding

Een baby- en kinderslaapcoach kan persoonlijke begeleiding bieden op basis van de unieke behoeften en persoonlijkheid van je baby, peuter of kleuter. We kunnen de slaappatronen, gewoonten en omgeving van je kind analyseren en een op maat gemaakt slaapplan ontwikkelen dat past bij de behoeften van je kind en de levensstijl van je gezin. Een slaapcoach kan je voortdurend ondersteunen en begeleiden bij de uitdagingen om je baby of peuter zowel overdag als ’s nachts beter te doen slapen. Ze kunnen je helpen bij het oplossen van problemen, vragen beantwoorden en je geruststellen en aanmoedigen.

5. Snellere resultaten

Met de hulp van een slaapcoach kan je sneller en consistenter resultaten boeken dan wanneer je in je eentje een slaaptrainingsplan probeert uit te voeren. Wij kunnen je helpen om op het goede spoor te blijven, eventuele tegenslagen op te lossen en het plan zo nodig aan te passen om ervoor te zorgen dat je baby de slaap krijgt die hij nodig heeft.

6. Stok achter de deur

Geef toe, je hebt al veel zelf geprobeerd. Nu heb je echt die coach nodig als stok achter de deur om jullie vooropgestelde doelstellingen rond de slaap van je kind samen te behalen.

7. Voordelen op lange termijn

Het op jonge leeftijd aanleren van gezonde slaapgewoonten kan op lange termijn voordelen hebben voor het fysieke en emotionele welzijn van je kind. Het kan ook slaap gerelateerde problemen helpen voorkomen, zoals jarenlang ‘s nachts wakker worden, uitstelgedrag bij bedtijd en slaapwandelen, die tot ver in de kindertijd en zelfs als volwassene kunnen voortduren.

Slapende peuter

Kortom, het inschakelen van een slaapcoach is een verstandige investering voor gezinnen die worstelen met de slaapgewoonten van hun kind en die gezonde routines en patronen willen instellen voor de lange termijn. Bij Snuggles & Dreams kan je terecht voor verschillende soorten persoonlijke trajecten waarbij wij je begeleiden van 7 tot 14 dagen afhankelijk van de gekozen formule. Wij hebben al meer dan 5 jaar ervaring en hebben al duizenden gezinnen mogen helpen aan meer slaap voor het hele gezin. Onze klanttevredenheid van meer dan 98% is onze grote trots. Benieuwd naar wat andere gezinnen over Snuggles & Dreams zeggen? Je ontdekt het hier.

Is een slaapcoach inschakelen dan voor iedereen?

Nee, niet elke ouder zal zich aangesproken voelen tot het inschakelen van een slaapcoach of het volgen van een persoonlijk traject. Daarom is onze dienstverlening ook veel uitgebreider dan enkel persoonlijke trajecten. Voor elk wat wils! Zo bieden we ook losse consultaties aan zoals een e-mailconsultatie of een videoconsultatie voor ouders die eenmalig willen sparren. Daarnaast hebben we ook een groot aanbod aan cursussen voor ouders die liever zelfstandig aan de slag gaan. Hier vind je het volledige aanbod rond slapen van Snuggles & Dreams terug.

Mijn ervaring

Bij mijn eerste dochter was ik nog geen slaapcoach. Ik had dus heel beperkte kennis over slaap bij baby’s en mijn ervaring was ook onbestaande. Je raadt het al, na 6 maanden vielen onze wallen tot op onze tenen. Onze oudste dochter kon enkel in slaap vallen door eerst gewiegd te worden en werd ’s nachts om de 1 à 2u wakker en deed overdag enkel hazenslaapjes. Ik had op dat moment nog nooit gehoord van persoonlijke trajecten bij slaapcoaches. Ik had zelfs nog nooit gehoord van een kinderslaapcoach.

Ik las me dus in via Google en bestelde enkele boeken over slaap bij baby’s en leerde mezelf hoe ik onze dochter gezondere slaapgewoontes kon aanleren. Toch vond ik dit niet zo eenvoudig, regelmatig spraken adviezen elkaar tegen en zat ik nog met heel wat vragen. Een consult met een slaapcoach had toen een grote meerwaarde geweest, maar ik wist niet dat dit een optie was. Nadien leerde ik meer over het beroep van kinderslaapcoach en schoolde ik me bij met als doel ouders wél te informeren dat er zoiets bestaat als een slaapcoach en dat je er dus nooit alleen voor hoeft te staan.

Bij onze tweede dochter was ik wél een slaapcoach met intussen 2 jaar ervaring op zak, wat het hele proces van het aanleren van gezonde slaapgewoontes uiteraard vergemakkelijkte. Maar zelfs bij mijn jongste was het fijn om mijn team via Whatsapp regelmatig een berichtje te kunnen sturen voor advies. Zelf zie je bepaalde zaken niet altijd even helder, terwijl iemand op afstand dit veel gemakkelijker kan analyseren, wat ook bij ons dus goed heeft gewerkt.

Conclusie

Een coach kan vanop afstand een beter helicopterview behouden en snel bijsturen, terwijl jij the bigger picture vaak mist omdat je er middenin zit. Enkel en alleen uit mijn persoonlijke ervaring vind ik het een enorme meerwaarde om een coach te hebben die kan meekijken met de slaapsituatie en kan bijsturen waar nodig.

Tot slot wil ik nog graag meegeven dat je op je beide oren mag slapen moest je twijfelen of Snuggles & Dreams de juiste partner is. Als marktleider in België mag je rekenen op onze dagelijkse inzet, maar vooral ook passie om ouders te helpen aan meer slaap voor het hele gezin. Zit je nog met twijfels? Weet dan dat er altijd de optie is om een gratis kennismakingsgesprek in te plannen als je twijfelt over een persoonlijk traject. Hiermee heb je niets te verliezen! Maar je kan ook met ons aan de slag via onze cursussen & losse consultaties. Je kan hier ons aanbod terugvinden.

Misschien tot binnenkort?
Liefs
Nathalie
#teamsnuggles

PS: Lees hier het interview van gezondheid.be waar ik naast mijn persoonlijk verhaal ook onze diensten toegelicht.

Geef een reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.