CURSUS ZINDELIJKHEID

De eerste Nederlandstalige videocursus voor zindelijkheidstraining is eindelijk een feit! In deze videocursus neem ik je bij de hand tijdens een intensief traject van 3 dagen waarin jij je peuter leert zindelijk worden. Graag een vlotte training zonder aanmodderen? I got you covered!

Reeds gestart, maar loopt het toch moeilijk? Wil de stoelgang maar niet lukken, zijn de nachten een uitdaging of blijf je kind maar ongelukjes hebben? Ook hierop vind je een antwoord terug in de cursus.

Ben je op zoek naar:

 • Duidelijke, to the point informatie over zindelijkheidstraining voor jouw peuter?
 • Een concreet actieplan waar je mee aan de slag kan?
 • Snelle resultaten?
 • Een methode waarmee je niet moet aanmodderen?
 • Uitgebreide informatie over hoe je de nachten en de stoelgang moet aanpakken?
 • Leuke printables voor een hoog fun gehalte?

I got you covered!

Deze ouders gingen je voor:

Hallo!

Mijn naam is Nathalie Schittekatte, kinderslaapcoach en zindelijkheidscoach en ik leer jou graag hoe je jouw peuter zindelijk leert worden op enkele dagen tijd.

Je Kent mij van

Wat is inbegrepen?

 • Een uitgebreide gids van +60 pagina's met alle informatie die je nodig hebt voor een vlotte zindelijkheidstraining. De gids bestaat in 2 versies, eentje gericht naar Vlaamse ouders en eentje gericht naar Nederlandse ouders.
 • Begeleidende video's per onderdeel met to the point informatie, ideaal als opfrisser tijdens de zindelijkheidstraining zelf.
 • BONUS Video waarin dieper wordt ingegaan op problemen met stoelgang op het potje/in de broek.
 • BONUS Video waarin dieper wordt ingegaan op zindelijk worden 's nachts met extra tips & tricks.
 • BONUS Gids waarin meer dan 60 veelgestelde vragen reeds beantwoord werden. Jouw vragen staan hier zeker tussen!
 • Verschillende printables om te gebruiken tijdens de training zoals stickerkaarten en plaspasjes inclusief plasdiploma voor een hoog FUN gehalte.
 • Toegang tot besloten Facebook community waar je ervaringen en tips kan uitwisselen met andere ouders.
 • Toegang is Onbeperkt geldig, je kan er dus voor een broertje of zusje later opnieuw mee aan de slag.
 • Alles is toegankelijk via computer of gratis app, zo heb je alles steeds bij de hand en kan je de video's indien gewenst ook enkel beluisteren.
 • Voiceberichtjes tijdens de training met aanmoedigende woorden.
 • Ideale leeftijd voor de training is tussen de 22 en 30 maanden oud. Is je kind al ouder? Dan kan je alsnog met deze cursus aan de slag!

Deze ouders gingen je voor:

Gaan we samen aan de slag?

 • Cursus zindelijkheidstraining

FAQ

Absoluut. Zijn jullie al even aan het aanmodderen? Zijn er nog veel ongelukjes? Wordt het misschien dringend door een nakende schoolstart? Dan kan je alsnog aan de slag met deze cursus.

Indien de opvang de training voor hun rekening neemt en je verder thuis hun leiding volgt, is deze cursus voor jullie minder interessant. Ik adviseer namelijk het omgekeerde in mijn cursus: de ouders nemen de lead en de crèche volgt wanneer het kind (zogoed als) zindelijk terug komt.

Ik adviseer doorgaans om te wachten tot de minimum leeftijd van 22 maanden. Het komt natuurlijk niet aan op enkele weken. Je behoudt toegang tot de cursus dus ik raad je zeker aan om hem reeds door te nemen zodat jullie weldra aan de slag kunnen!

Absoluut, dit komt aan bod in zowel de gids als in de video’s. Het is een veelvoorkomend probleem waarvoor ik je dus zeker ook verschillende handvatten geef. 

Is stoelgang altijd al een probleem geweest? Had jouw kind bijvoorbeeld als baby regelmatig problemen hiermee, is er sprake van een traumatische ervaring of denk je eerder aan een medische oorzaak waarom het niet lukt? Dan lijkt het me wel beter dat je even contact opneemt met een arts of kinesist gespecialiseerd in de bekkenbodem voordat je aan de slag gaat met zindelijkheidstraining.

Je krijgt onbeperkt toegang tot de cursus. 

Indien je kind hier klaar voor is, wel. In de cursus leg ik je uit hoe je kan nagaan of je kind klaar is om ook ‘s nachts zonder luier te slapen. Is je kind er nog niet klaar voor? Geen probleem, dan wordt er enkel aan zindelijkheid overdag gewerkt en kan je op een later tijdstip aan de slag voor ‘s nachts wanneer je kind hier wel klaar voor is. Je behoudt namelijk onbeperkt toegang tot de cursus.

Neen, hiervoor verwijs ik je graag door naar een kinesist gespecialiseerd in de bekkenbodem of een uroloog om eens met jullie te bekijken waarom het niet lukt om zindelijk te worden ’s nachts en met jullie een therapie uit te stippelen.

In de cursus wordt hier op dit moment geen extra aandacht aan geschonken, echter hebben verschillende ouders reeds aangegeven de cursus succesvol te hebben doorlopen met een kind dat op het spectrum zit. Zij gaven aan dat het feit dat doordat de cursus erg visueel is, dit goed heeft geholpen.

Het is een optie, maar geen must. Ik geloof echter wel in de kracht van positieve bekrachtiging. Dit kan ook een high five zijn, een dikke duim omhoog, een fijne knuffel, een extra verhaaltje bij bedtijd,… en hoeft dus niet per se een sticker of iets materieels te zijn.

De ideale leeftijd om te starten met zindelijkheidstraining, is tussen de 22 en 30 maanden oud. Ik leg ook in de cursus uit waarom precies. Is jouw kind reeds ouder? Geen probleem, ook dan kan je nog aan de slag, maar het kan wel zijn dat het dan iets langer duurt.

Het is zeker mogelijk om een peuter te leren zindelijk worden in 3 dagen tijd. Ik leg echter ook in de cursus uit dat er zeker ook peuters zijn die er iets langer over doen. Elk kind en elke situatie is natuurlijk uniek.  

Individuele consultaties zijn niet mogelijk. In deze cursus deel ik met jou al mijn opgedane kennis en beantwoordde ik reeds meer dan 60 vragen in de aparte Q&A gids. Lukt het echt niet met deze uitgebreide cursus? Dan kan het zijn dat je gespecialiseerd advies nodig hebt en adviseer ik om een afspraak te maken met de huisarts, uroloog of kinesist gespecialiseerd in de bekkenbodem.  

tevreden ouders